Over ons

Welkom bij groepspraktijk Ter Biest! We zijn met 7 psychologen en 1 diëtiste. We specialiseren ons dagelijks om u (kinderen, jongvolwassenen en volwassenen) te kunnen helpen.

Bekijk hier onze medewerkers

Onze medewerkers

 • Stefanie Martin
 • Lotty Denoo
 • Natacha Aleksic
 • Charlotte Verpoest
 • Emma Goemaere
 • Renate Tyncke
 • Ward Mergan
 • Lise Verhulst
 • Hanne Dewilde
 • Lien Van Speybroeck.

Stefanie Martin

Psychologe

Mijn naam is Stefanie Martin. Na mijn secundaire schooljaren die ik volgde in het Sint-Bernardus College te Oudenaarde, ging ik Klinische Psychologie studeren aan de Universiteit van Gent.

In verschillende centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) bouwde ik ervaring op, zowel in het werken met leerlingen/kinderen, als met ouders en leerkrachten/volwassenen. Na enkele jaren ervaring in de CLB wereld, besloot ik om in bijberoep een eigen praktijk te starten als psychologe.

Intussen ben ik nog steeds even enthousiast dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik ben erkend door de Psychologencommissie (902113873) en ben aangesloten bij de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de Vlaamse Vereniging van Klinische Psychologen (VVKP). Verder heb ik ook een erkenning in het Register van Vlaamse klinische psychologen. Zie onderstaande linken:

Daarnaast werk ik samen met verschillende andere disciplines: dit zowel in mijn eigen groepspraktijk Ter Biest, als in groepspraktijk Medined (Nederenamestraat 149, 9700 Oudenaarde): daar werk ik samen met 5 huisdokters, verpleegkundige, diëtiste, logopediste en pedicure.

Ondertussen investeer ik nog verder in extra bijscholingen, opleidingen, boeken en cursussen. Op deze manier wil ik garant staan voor een professionele hulpverlening, want een mens kan altijd bijleren.

Lotty Denoo

Psychologe

Mijn naam is Lotty Denoo. Ik studeerde af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent.

Ik bouwde ervaring als psychologe op in het Centrum voor Ambulante Revalidatie Sint-Lievenspoort waar ik werk met kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis. Daarnaast werk ik ook als psychologe bij CONNECT 0-4, een programma vanuit RADAR (netwerk voor geestelijke gezondheid in Oost-Vlaanderen).

Naast mijn huidige job, besloot ik om in bijberoep te starten in de praktijk van Stefanie Martin als psychologe.

Ik ben erkend door de Psychologencommissie (902122405) en ben aangesloten bij de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de Vlaamse Vereniging van Klinische Psychologen (VVKP).

Natacha Aleksic

Psychologe

Mijn naam is Natacha Aleksic.
Ik ben klinisch psychologe sinds 1988 (UGent)
Ik heb 28 jaar ervaring binnen het onderwijs en de geestelijke gezondheidszorg.
Ik ben lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP), de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) en de Psychologencommissie (erkenningsnummer 652108000)

Charlotte Verpoest

Psychologe

Mijn naam is Charlotte Verpoest. Al van jongs af aan ben ik enorm geïnteresseerd in de psychologie van de mens:
Wat maakt een mens nu net mens? Hoe gaat hij om met de grote vraagstukken en uitdagingen in het leven?
Wat leren zijn gedragingen, gedachten en gevoelens ons? Hoe verhoudt hij zich t.o.v. zijn omgeving en naasten? Ik heb me dan ook steeds geroepen gevoeld om anderen bij te staan in de eindeloze zoektocht die het leven is.

Vanuit mijn interesse, ging ik enkele jaren geleden studeren aan de Universiteit van Gent, waar ik mijn diploma behaalde als Master in de Klinische Psychologie. Officieel erkend door de psychologencommissie (942123104), werk ik sinds kort als zelfstandig psychologe in bijberoep in Groepspraktijk Ter Biest in Leupegem.

Daar waar ik mij voornamelijk laat inspireren door de psychoanalyse van Freud en Lacan, probeer ik toch steeds eclectisch te blijven denken en te puren uit het veelvoud aan therapeutische werkwijzen. Samen bekijken we hoe onze gesprekken voor jou zin- en betekenisvol kunnen zijn.

Emma Goemaere

Diëtiste

Mijn naam is Emma Goemaere. Ik ben geboren in Waregem waar ik momenteel nog steeds woon. Na mijn middelbare studies koos ik ervoor om verder te studeren voor de richting voeding- en dieetkunde aan de hogeschool ‘Odisee’ te Gent. Na mijn studies heb ik nog een specifieke lerarenopleiding gevolgd.
Doelgroep: Jongeren, volwassenen en ouderen
Specialistaties: vermageringsdieet, ondervoeding, sportvoedingsadvies, vegetarisme,…
Ik deed al ervaring op op verschillende terreinen: AZ Jan Palfijn, Infraligne, Onderwijscentrum Gent (project Burger Boef) WZC Huize Zonnelied.

Ik volgde ook al verschillende bijscholingen en infoavonden:

 • Tolerantie medische voeding (Nestlé)
 • Symposium Voeding en kanker (KU Leuven)
 • Voordracht omgekeerde voedingsdriehoek
 • Yoga

Sinds september 2019 besloot ik om in bijberoep te starten in de praktijk van Stefanie Martin ‘Groepspraktijk Ter Biest’ als diëtiste. Het is altijd al mijn droom geweest om mensen te helpen en ergens bij te begeleiden. Tot ik mijn passie vond bij voeding. Ik wil mensen coachen bij het vinden van een aangepast voedingspatroon op maat van die cliënt en samen op zoek te gaan naar oplossingen om tot een gezond levenspatroon te komen. Hierbij is een holistische mensenvisie heel belangrijk.

Ik hou ervan om lekker en gezond te eten. Om zoveel mogelijk actief te zijn, de fiets te nemen wanneer het kan. Samen met vrienden gaan zwemmen en wekelijks aan Yoga te doen om helemaal tot rust te komen in al de drukte. Beweging zit in dag dagelijkse activiteiten, je moet het niet altijd ‘te’ groots zien.

Zoals een Griekse filosoof beweerde: “het ultieme geheim van genieten is beperken, er bewust mee omgaan”. Zo is mijn motto: “eet wat je wil, maar met mate.”

Renate

Psychologe

Mijn naam is Renate Tyncke. In 2017 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent.
Hierna volgde ik nog een gespecialiseerde jaaropleiding Kindertherapie aan de Educatieve Academie in Antwerpen. In groepspraktijk Ter Biest kunnen zowel kinderen, jongeren als volwassenen bij mij terecht voor individuele of gezinstherapie.

Als psycholoog ga ik nooit alleen aan de slag. Jammer genoeg heb ik de oplossing voor alle problemen niet zomaar in m’n achterzak zitten. Samen met jou, en misschien wel je gezin of bredere omgeving, ga ik op zoek naar waar het vast loopt en wat er nodig is om hier terug beweging in te krijgen. Ik geloof er 100% in dat iedereen de mogelijkheid heeft om verder te groeien en zich te ontwikkelen, tot zolang we maar de juiste omgeving en ondersteuning kunnen creëren.

In de afgelopen jaren deed ik ervaring op in de begeleiding van zowel jonge kinderen, tieners, jongvolwassenen alsook de volwassen doelgroep. Zo werkte ik reeds als zelfstandig psycholoog met kinderen, jongeren en hun gezin en ging ik daarnaast in meerdere voorzieningen Jeugdzorg aan de slag. In september 2018 trok ik voor een jaar naar het Verenigd Koninkrijk, waar ik instond voor psychosociale ondersteuning aan volwassenen en ouderen bij het Britse Rode Kruis.

Ik ben erkend door de Psychologencommissie (942125898). Mijn grootste affiniteit ligt in speltherapie, methodieken zoals focussen, lichaamsgericht werk en de cliëntgerichte-experiëntiële stroming.

Cliënten kunnen met een verscheidenheid aan klachten en vragen bij mij terecht. Een aantal voorbeelden zijn: vragen naar opvoedingsondersteuning, hechtingsproblematieken, angsten, depressieve gevoelens en neerslachtigheid, problemen met emotieregulatie, lichamelijke klachten die geen medische oorzaak hebben, moeilijkheden in sociale situaties of in relaties, verlies en rouw, traumatische gebeurtenissen, burn-out, een negatief zelfbeeld, de zoektocht naar de eigen identiteit…

Indien je twijfelt of we wel samen aan de slag kunnen gaan met jouw vraag, aarzel niet om me via email of telefoon te contacteren. Samen zoeken we wie jou het beste kan ondersteunen.

Ward Mergan

Psycholoog

Hallo, ik ben Ward Mergan. Ik studeerde met onderscheiding af aan de Universiteit Gent als klinisch psycholoog en ben erkend door de Psychologencommissie (931127939).

Na mijn studies ging ik aan de slag bij het CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding). Ik zoek er een antwoord op verschillende leer-, gedrags- en emotionele moeilijkheden. Hiervoor werk ik samen met de kinderen en jongeren zelf, maar ook met ouders, leerkrachten en andere hulpverleners.

Tussendoor school ik me nog steeds bij in diverse opleidingen en workshops. In 2019 rondde ik een tweejarige opleiding ‘diagnostiek bij kinderen en jongeren’.

Kinderen, adolescenten en hun omgeving kunnen bij mij aankloppen met verschillende moeilijkheden. Voorbeelden zijn angstige of depressieve gevoelens, piekeren, laag zelfbeeld of perfectionistisch denken. Sommigen ervaren moeilijkheden bij het omgaan met anderen of met hun eigen emoties. Ouders kunnen ook bij mij terecht met vragen omtrent storend gedrag of opvoedkundige vragen.

Twijfel je of je met jouw specifieke vraag bij mij terecht kan? Neem dan gerust contact op via telefoon of mail om dit te bespreken!

Lise Verhulst

Psychologe

Mijn naam is Lise Verhulst, in 2013 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent. Ik verdiepte me daarna nog verder in specifieke onderwerpen zoals: Life Space Crisis Intervention, EuREKA Blended Care, Emotionele ontwikkeling, etc.

Binnenkort start ik met een opleiding EMDR, dit is een vorm van therapie die onverwerkte herinneringen (bv. een trauma) helpt verwerken.

Ik ben erkend door de Psychologencommissie (892125325).

Na mijn studies ging ik aan de slag in MFC Wagenschot, een centrum voor jongeren met gedrags- en emotionele problemen. De problematieken waarmee ik in aanraking kom, zijn divers en vaak complex. Samen met mijn team probeer op zoek te gaan naar een gepaste aanpak op maat van elke jongere. Uiteraard werk ik hiervoor ook samen met de belangrijke personen die rond de jongeren staan: ouders, leerkrachten, hulpverlening, etc.

Naast mijn hoofdberoep, werk ik eveneens als psycholoog in Groepspraktijk ter Biest. (Jong)volwassenen kunnen bij mij terecht voor vragen omtrent allerlei moeilijkheden. Elk individu is anders en heeft andere noden. Vandaar vind ik het heel belangrijk om de persoon die voor mij zit goed te leren kennen zodat we samen op pad kunnen gaan, op zoek naar een passende oplossing.

Hanne Dewilde

Psychologe

Mijn naam is Hanne Dewilde. In 2011 studeerde ik af als klinisch psychologe. Daarna ging ik aan het werk in verschillende CLB’s en tot op heden werk ik nog steeds in het CLB. In het CLB bouwde ik ervaring op in het werken met leerlingen uit het gewoon en buitengewoon onderwijs, lager en secundair onderwijs, hun ouders, context, leerkrachten, directies…

Bijkomend ben ik ook psychologe in bijberoep in groepspraktijk ‘Ter Biest’. Kinderen en jongeren (en hun ouders) kunnen bij me terecht voor allerhande problemen en vragen.

Zelf ben ik een voorstander van de cognitieve gedragstherapie. Hierbij gaat men in op hoe ons ‘denken’ en ‘doen’ samenhangen. Bijkomend sta ik open voor andere visies en wil ik me graag verder bijscholen om zo mijn kennis te verruimen.

Ik ben erkend door de Psychologencommissie (882130772).

Lien Van Speybroeck

Psychologe

Mijn naam is Lien Van Speybroeck. Sinds 2000 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de
Universiteit Gent. Ik ben erkend psycholoog met visumnummer 340860.

Steunend op een jarenlange werkervaring in begeleiding van uiteenlopende problematieken, vertrek
ik hierbij vanuit een oplossingsgerichte, wetenschappelijk onderbouwde benadering. Na een eerste
verkenning van de problemen en verwachtingen, reiken we tijdens de begeleiding op korte termijn
concrete handvaten aan om binnen de eigen context ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en
positieve punten en/of nieuwe mogelijkheden te (her)ontdekken. Op die manier helpen we het
aandeel van de problemen doelgericht te verkleinen en het mentaal welzijn te vergroten.